Goatee, czyli kozia bródka - jak stylizować i...
Kozia bródka, bardziej znana na świecie jako goatee, to styl zarostu, który zyskuje coraz większą popularność w Polsce. Charakteryzuje się...
Czy zdarzyło Ci się kiedyś skończyć ciasto pozostawione na kilka dni po wakacjach lub zabrać jedzenie po pysznym wieczorze?
Nie można oceniać żywności tylko po jej wyglądzie i zapachu, ponieważ zarazki, które na niej rosną, są często niewidoczne gołym okiem. Tak więc, nawet jeśli twoje jedzenie wygląda idealnie, nie oznacza to, że pozostaje bezpieczne, znacznie mniej zdrowe.
Eksperci zauważają, że gotowaną żywność można przechowywać w lodówce nawet przez pięć do siedmiu dni - w zależności od sposobu jej przetwarzania. A jedzenie w zamrażarce, na przykład, może być przechowywane tak długo, jak to możliwe.
A jeśli zjadłeś bardzo stare resztki, ale nie czułeś się potem źle, to albo w twoim jedzeniu nie było żadnych patogenów, albo było ich zbyt mało, żeby cię rozchorować. Ryzyko zachorowania po zjedzeniu jedzenia jest dość niskie, jeśli podczas gotowania używasz świeżej żywności.
Stęchłej żywności nie należy jednak oferować dzieciom, osobom starszym, osobom z HIV, kobietom w ciąży oraz osobom z chorobami autoimmunologicznymi lub leczonym z powodu raka - potrzebują one znacznie mniej bakterii, aby zachorować. Owoce morza są uważane za najbardziej niebezpieczną żywność, która nie powinna być przechowywana dłużej niż jeden lub dwa dni.
Kupuj najświeższe produkty w sklepach Delikatesy Centrum.
Jak prawidłowo przechowywać żywność:
Kozia bródka, bardziej znana na świecie jako goatee, to styl zarostu, który zyskuje coraz większą popularność w Polsce. Charakteryzuje się...
Posiadanie zadbanej brody to prawdziwa sztuka, która nie tylko podkreśla męskość, ale również wymaga odpowiednich zabiegów pielęgnacyjnych...
Wybór pierścionka zaręczynowego jest jednym z najbardziej emocjonujących momentów przed zaręczynami. Jest to wyjątkowy symbol miłości i...
Cukrzyca to choroba przewlekła, która wymaga stałego monitorowania poziomu cukru we krwi. Tradycyjne metody pomiaru glukozy obejmują nakłuwanie...
Operatorem serwisu jest Fusion Marketing Sp. z o.o.
Kontakt do redakcji
zamowienia@fusionpress.eu
+48 794 502 662